e-mail-ul nostru asociatiaarpid@yahoo.com
telefon 0741.160.033
DONEAZĂ

IPIC 2013- Comunicat de presa

Asociatia Internationla a Pacientilor cu imunodeficiente Primare (IDP), IPOPI, va gazdui Primul Congres International pe teme de IDP- IPIC 2013, in Estoril, Portugalia, in 7 si 8 noiembrie 2013.

Congresul va oferi un cadru unic international si multidisciplinar pentru dezbaterea evolutiei clinice in domeniul IDP, domeniu ce cunoaste o dezvoltare rapida in ultimul timp. Acest congres va avea loc la fiecare doi ani în viitor .
Evenimentul va fi deschis în mod oficial de către un reprezentant al Ministerului Sănătății portughez și va cuprinde 34 de vorbitori de renume din domeniul IDP , printre care profesorul Amos Etzioni , profesorul Alain Fischer și profesorul Ricardo Sorensen . Printre numeroasele subiecte care vor fi discutate , programul va cuprinde sesiuni pe tratament , patogeneza IDP,  screeningul nou-nascutilor pentru SCID, studiile genetice , evoluțiile clinice regionale și managementul complicatiilor .
Medicii tineri au fost încurajați să participe la congres, care va include 80 de prezentari de postere cu cele mai recente cercetări și constatările lor . Medici, asistente medicale si reprezentanti ai pacientilor din peste 50 de țări vor adera la prima ediție a IPIC .
Un număr mare de societăți medicale și științifice active în domeniu si- au confirmat prezenta si sprijinul lor valoros la congres .Mai multi sponsori si companii de dispozitive medicale vor fi prezenti, de asemenea la IPIC.
Jose Drabwell , presedinta Consiliului de Administratie IPOPI si presedinte al Congresului , a declarat ca este” foarte mândra de cât de bine este primit congresul, in special de către medicii tineri, deoarece in multe țări, numarul scazut de pacienti diagnosticati este strans legat de lipsa specialistilor in imunologie.

Din partea Romaniei va fi prezenta dna Artemiza Baldea- presedinte ARPID.

Pentru mai multe informații despre IPIC va rugam sa vizitati site-ul oficial al congresului :

http://www.ipic2013.com/

http://www.ipopi.org/

 https://twitter.com/ipopi_info

  https://www.facebook.com/pages/Ipopi/210249568990883