e-mail-ul nostru asociatiaarpid@yahoo.com
telefon 0741.160.033
DONEAZĂ

DESPRE ARPID

DESPRE ARPID

ÎNFIINȚARE

ARPID, adica Asociatia Romana a Pacientilor cu Imunodeficiente Primare a fost constituita in anul 2010 la initiative a patru persoane: D-na Dr. Bataneant Mihaela, D-na Dr. Baldea Artemiza, D-na Posea Ana-Maria si d-na Neacsu Stefania Larisa, din nevoia de a exprima suferinta si frustrarea pacientilor cu imunodeficiente primare, un grup de pacienti nu numeros dar dependent lunar de o medicatie care face diferenta dintre viata si moarte.

Este o organizatie neguvernamentala, formata din adulti cu IDP si parinti ai copiilor cu IDP. Principalele obiective sunt sprijinirea pacientilor si familiilor acestora in vederea imbunatatirii calitatii vietii si elaborarea de retele de solidaritate si comunicare intre pacientii din toata tara si medicii imunologi care trateaza acesti bolnavi.

Arpid face parte din IPOPI- Organizatia Internationala a Pacientilor cu Imunodeficiente – din 2011, iar la Conferinta Bienala de la Florenta din octombrie 2012, Romania, prin Arpid a fost recunoscuta ca membru cu drepturi depline in Organizatia Internationala a Pacientilor cu Imunodeficiente.

Din decembrie 2013, ARPID face parte, de asemenea, din Alianta Nationala pentru Bolile Rare Romania.

OBIECTIVE

SCOPUL

Scopul Asociatiei Romane a Pacientilor cu Imunodeficiente Primareil constituie sprijinirea tuturor bolnavilor (copii si adulti) cu imunodeficiente primare si a familiilor lor in vederea asigurari si ocrotirii drepturilor fundamentale in ceea ce priveste asistenta sanitara, sociala si educatia acestora.

Facilitarea comunicarii si asistentei psihologice pentru persoanele cu imunodeficiente primare

Sustinerea intereselor bolnavilor cu imunodeficiente primare in fata organelor abilitate ale statului

CINE SUNTEM

Dr Mihaela Bataneant

fondator si consultant medical

Artemiza Baldea

presedinte

Ana Posea

Membru Fondator

Otilia Stanga

Vicepreședinte
Asociatia Romana a Pacientilor cu Imunodeficiente Primare

Adresa: Timisoara- TM, Str. Matei Basarab, nr 10A, sc B, et2 ap5, Romania

CUI: 27599646

Cont bancar: RO56BRDE360SV11901493600, Banca BRD Timisoara