e-mail-ul nostru asociatiaarpid@yahoo.com
telefon 0741.160.033
DONEAZĂ

Saptamana Mondiala a IDP 2014

Saptamana Mondiala a IDP 2014 a fost marcata in Romania de 2 evenimente distincte, la fel de importante pentru cresterea constientizarii asupra acestor afectiuni mai putin cunoscute. Prima manifestare a avut loc  la Timisoara, in data de 22 aprilie: au fost inaltate in Piata Operei baloane colorate oferite de Jeffrey Modell Foundation, eveniment desfasurat concomitent in toate tarile in care exista filiale ale fundatiei. Au fost prezenti pacienti, medici, tineri din oras, care au incercat sa transmita un mesaj de sustinere pentru toti cei afectati de aceste boli.

Al doilea eveniment s-a desfasurat in perioada 24-27 aprilie la Targu Mures (concomitent cu J project 102 si Conferinta Nationala a  IDP si Angioedemului ereditar) si a constat in Prima intalnire a pacientilor cu IDP din Romania. A fost un sfarsit de saptamana in care s- au discutat probleme medicale dar si de viata, medici si pacienti fata in fata, aprofundandu-se in acest fel relatiile, copiii au pictat si au modelat  impreuna, s-au jucat, iar sambata dupa amiaza am vizitat Gradina Zoologica din Targu Mures. Aceasta intalnire a fost un prilej de bucurie si speranta pentru pacienti, s-au creat prietenii, s-au stabilit noi obiective.

Asteptam cu drag urmatoarea intalnire! Iar  copiii ARPID se vor relaxa intr- o tabara minunata la Raul Sadului Sibiu, in perioada 30 iunie- 6 iulie 2014!

Toate aceste evenimente n- ar fi putut avea loc fara sustinerea IPOPI- Asociatia Internationala a Pacientilor cu IDP si a fundatiei  Jeffrey Modell! Multumim!