e-mail-ul nostru asociatiaarpid@yahoo.com
telefon 0741.160.033
DONEAZĂ

Tabara IDP, Raul Sadului Sibiu, 2014

In perioada 30 iunie- 7 iulie 2014, ARPID si Jeffrey Modell Foundation au organizat la Sibiu, Raul Sadului, intr-un cadru natural deosebit, Tabara Imunodeficientelor Primare. Au participat 15 copii, mici si mari, alaturi de apartinatori. Ne -am bucurat cu totii de drumetii in aer liber, jocuri sportive: badminton, fotbal, baschet, ping-pong, precum si Monopoly, Scrabble,etc.
In momentele de odihna, copiii au modelat plastilina, au pictat, desenat, iar din florile adunate de pe munte, au facut felicitari pentru doamnele doctor si mamele lor.
Joi, 3 iulie, s-a organizat o excursie la Sibiu, au vizitat Gradina Zoologica, s-au jucat intr-un parc special amenajat, au participat la un concurs artistic, unde au fost rasplatiti cu diplome, iar seara au fost sarbatoriti cu un tort delicios.
Vineri s-a organizat o tombola, unde copiii au castigat jocuri si echipamente sportive.
Doamna dr. Bataneant Mihaela, Spitalul Luis Turcanu- Timisoara, a vorbit copiilor si parintilor despre IDP: ce inseamna acestea, masuri de preventie a infectiilor, importanta tratamentului, noutati, modalitati de comunicare cu pacientii din alte tari.
Tabara s-a incheiat cu un foc de tabara urias!
Dar poate cele mai important este ca acesti copii s-au imprietenit foarte bine, au inteles ca toti sunt copii speciali, nu prin diagnostic, ci prin personalitate si comportament! Ne-am despartit foarte greu si cu lacrimi …amare :))
Multumim Jeffrey Modell Foundation pentru sprijinul financiar!